Ciasteczkowe mazurki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tradycyjnie, smacznie, świątecznie i mazurkowo

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duża paczka herbatników
    1 paczka biszkoptów
    1 puszka 400 g masy krówkowej
    dowolny dżem kwaskowy
    orzechy
    rodzynki
    wiórki kokosowe
    migdały
    polewa czekoladowa

Ciasteczkowe mazurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę herbatników smarujemy z jednej strony masą krówkową. Na masę kładziemy biszkopt wypukłą stroną do masy. Dociskamy. W masę, która została po bokach biszkoptu wciskamy pokruszone orzechy i sparzone rodzynki.
  • 2. Drugą połowę herbatników smarujemy dżemem i posmarowaną stroną kładziemy na biszkopty.
  • 3. Wyrównać boki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. "Mazurki" polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować bakaliami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy