Ciastka czekoladowe z palonym masłem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wyjątkowo czekoladowe i aromatyczne

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    125 gramów masła
    3 łyżki kakao
    5 łyżek brązowego cukru
    1 duże jajko
    200 gramów mąki pszennej
    50 gramów posiekanej czekolady
    Ekstrakt waniliowy

Ciastka czekoladowe z palonym masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topię w garnuszku, trwa to około 8 minut, powinno zrobić się brązowe i zacząć orzechowo pachnieć. Lekko je studzę, dodaję ekstrakt waniliowy.
    Do masła dodaję jajka, kakao, cukier i mąkę, łyżką mieszam wszystkie składniki. Na końcu dosypuję czekoladę.
    Łyżką formuję ciastka, piekę je 12 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu są dość miękkie, po wystudzeniu bardzo kruche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy