Ciastka maślane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo kruche i szybkie do zrobienia, idealne do niedzielnej kawy ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mąki
    500 g masła
    360 g cukru pudru
    2 cukry waniliowe
    6 żółtek
    sok z połowy cytryny

Ciastka maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ze wszystkich składników ciasto, rozwałkować i wycinać kształty foremkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut (do lekkiego zarumienienia). Lukrować dowolnie albo zostawić takie, jakie są :)

Porady

Po zagnieceniu ciasta można je na chwilę włożyć do lodówki, żeby lepiej się rozwałkowało.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy