Ciasto biało-żółte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto białe:Białka ubić z cukrem,dodać pozostałe składniki i wymieszać.
2.Ciasto żółte:Białka ubić z cukrem,dodać żółtka a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wymieszać.
3.Z tych dwóch ciast robimy szachownicę.Do formy kładziemy,na przemian,po łyżce ciasta białego i żółtego.Po upieczeniu w temp.160-180 przez 30-40 min.,przekroić na 2 placki.
4.Masa budyniowa:Przygotować budyń według przepisu i przestudzić.Margarynę utrzeć.Dodawać, stopniowo,wystudzony budyń,ucierając.
5.Polewa:Składniki włożyć do jednego naczynia.Dokładnie wymieszać.Całość zagotować a nastepni przestudzić.
6.Przełożenie placka:Ciasto-masa budyniowa- ciasto-polewa.
Komentarze