Ciasto czekoladowo - pistacjowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pistacje zmielić. Masło utrzeć z cukrem i serkiem. Miksując dodawać po jednym jajku a następnie dodać mąkę z proszkiem i pistacjami. Wymieszać na małych obrotach miksera.
2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Miksując dodawać po jednym jajku i rozpuszczoną czekoladę.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
3.Ciasta przełożyć do dwóch rękawów cukierniczych.
4.Na dno formy wycisnąć połowę ciasta pistacjowego i obok połowę ciasta czekoladowego. Resztę ciasta czekoladowego wycisnąć na ciasto pistacjowe, a pistacjowe na czekoladowe. Piec w temp. 180 stopni ok. 45 - 50 minut. do suchego patyczka. Zimne polać polewą lib posypać cukrem pudrem.
Komentarze