Ciasto jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na puszysto, dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.
2.Przygotować formę o rozm. 20x32 cm. Wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę wlać do formy. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 20 min.
3.Jabłka rozgrzać , dodać kaszę mannę, masło i smażyć do czasu rozgotowania kaszy. Dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody. Wymieszać i gorącą masę wyłożyć na wystudzony i nasączony wodą z cytryną placek.
4.Masę śmietankową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Gotową masę wyłożyć na wystudzoną masę jabłkową. Wierzch polać polewą czekoladową.
Komentarze