Ciasto truskawkowe z pianka i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody ,odstawić do wystygnięcia.
Truskawki obierz z szypułek i umyj, wyłóż na sitko , aby obciekły.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody .
Na blasze wyłożyć folię spożywczą ,na folię położyć połówki truskawek i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki , aby stężała.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem , miksując dodawać jogurt naturalny i rozpuszczoną żelatynę.
Masę śmietanową wylać na galaretkę, wyrównać.
Na wierzchu położyć herbatniki. Wstawić do lodówki i dobrze wychłodzić.
Na płytkę odwrócić blachę , tak , aby herbatniki były na dole.
Komentarze