Ciecierzyca po bretońsku

0 (0 ocen)

ciecierzyca z dodatkiem kiełbaski i kukurydzy w pikantnym sosie pomidorowym. Pyszny jesienny obiad.

Składniki:

  • opakowanie ciecierzycy(cieciorki)
    2 laski kiełbasy
    3 duże cebule
    puszka kukurydzy konserwowej
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    czosnek granulowany, sól, pieprz, papryka słodka mielona

Ciecierzyca po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę namoczyć na kilka godzin, po tym czasie gotować ok 30- 40 minut ( do miękkości)
  • 2. Kiełbaskę pokroić w półplastry, a cebulę w drobną kostkę, podsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do cieciorki. Dosypać kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami, dodać koncentrat. Gotować jeszcze kwadrans.

Komentarze

Podobne przepisy