Ciecierzyca po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny raz postanowiliśmy urozmaicić nasze menu. Proste i szybkie danie, a jakie smaczne! Koniecznie musicie skosztować.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
    200 g boczku wędzonego
    2 pętka kiełbasy śląskiej
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    500 ml passaty pomidorowej
    1 szklanka bulionu warzywnego
    pieprz cayenne
    majeranek
    sól, pieprz

Ciecierzyca po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciecierzyca po bretońsku 1. Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki i razem z posiekaną cebulą, przysmażamy w garnku.
    Dodajemy posiekany czosnek, smażymy przez chwilę, dodajemy passatę i szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez 5 min.
    Następnie dodajemy ciecierzycę, dusimy przez chwilkę, do smaku doprawiamy cukrem, pieprzem cayenne, solą, pieprzem, majerankiem.
    Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy