20 dag ciecierzycy
1 opakowanie szpinaku /może być nie mrożony/
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
20 dag sera typu bundz z papryką /u nas taki jest/
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta tymianku suszonego
pieprz
sól
przyprawa w młynku Chili Kotany
kasza jaglana preparowana
Ciecierzyca z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciecierzycę opłukać zalać wodą i moczyć przez noc .Następnie ugotować i odcedzić.Rozgrzać oliwę dać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek następnie chwilę przesmażyć dodać szpinak chwilę przesmażać mieszając dodać ciecierzycę mieszając dodać ser i przyprawy doprawić do smaku.Podawać posypane przyprawą Chili i kaszą jaglaną preparowaną
Porady
Ciecierzycę opłukać zalać wodą i moczyć przez noc .Następnie ugotować i odcedzić.Rozgrzać oliwę dać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek następnie chwilę przesmażyć dodać szpinak chwilę przesmażać mieszając dodać ciecierzycę mieszając dodać ser i przyprawy doprawić do smaku.Podawać posypane przyprawą Chili i kaszą jaglaną preparowaną
Komentarze