cieciorkowy gulasz

0 (0 ocen)

  • 20 godz.

uczta dla podniebiena

  • 20 godz.

Składniki:

  • 50 dag ciecierzycy
    50 dag karkowki
    2 duze marchewki
    2 cebule
    2-3 czerwone papryki
    4-5 ogorkow kiszonych
    papryka w proszku słodka i ostra (ja daje po 2 łyżk)i
    tabasco
    bulion ok 2 l
    gęsta kwaśna śmietana

Cieciorkowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Ciecierzycę zalać wodą, odstawić na noc.
    Mięso pokroić w kostkę, cebulę obrać drobno posiekać. Mięso i cebulę wrzucić na rozgrzaną patelnię podsmażyć aż cebula będzie szklista. Dodać marchewki i ogórki i paprykę pokrojone w kosteczkę i.Wsypać cieciorkę, zalać bulionem tak aby wody było ok 2 cm więcej. Dodać papryki w proszku. zagotować. zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu do miękkości składników. Doprawić tabasco. Udekorować kleksem ze śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy