Łatwe, szybkie i przyjemne, a przy tym nie można się im oprzeć...
20 min
Składniki:
150 g mąki, 110 g miękkiego masła, 130 g cukru trzcinowego, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 30 g kakao, 125 g rozpuszczonej czekolady (u mnie mleczna), 80 g groszków czekoladowych (może być posiekana czekolada, np. biała lub karmelowa).
1.Cukier utrzeć z masłem przez około 7 minut. Następnie dodać jajko i miksować kolejne 3 minuty. Gdy masa będzie jednolita, dodać przesianą make, kakao, proszek do pieczenia i ostudzoną czekoladę. Mieszać do połączenia składników. Dodać groszki/posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką.
Na papierze do pieczenia układać łyżeczką kulki, lekko spłaszczyć i na wierzchu ułożyć jeszcze kilka kawałeczków czekolady.
Piec ok 11 minut w 160 stopniach.
Porady
Gorące ciasteczka będą miękkie. Stwardnieją po ostudzeniu.
Komentarze