Cordon Bleu z Kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszne i delikatne

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży filet (na 6 kotletów)
    6 plasterków szynki
    6 plasterków sera żółtego
    sól
    pieprz
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

Cordon bleu z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta pokroić na plastry, rozbić dość cienko, każdego posolić i popieprzyć.
    2. Na każdego fileta nałożyć szynkę na całej długości, oraz ser żółty na połowie, po czym złożyć go na pół.
    3. Tak przygotowane mięso panierować w mące pszennej, bułce tartej i jajku.
    4. Opiec na oleju z obydwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy