Drobiowy Cordon Bleu

0 (0 ocen)

  • 60 min

W zasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, drobiowa jest równie smaczna.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (po 150 g)
    4 plastry sera żółtego
    4 plastry szynki gotowanej
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia (rzepakowy)
    sól, pieprz

Drobiowy cordon bleu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy w taki sposób, by powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki.
    Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy