Corn-dog

0 (0 ocen)

  • 25 min

Świetna przekąska godnie zastępująca klasyczne hot-dogi. Można serwować zarówno na patyczku do szaszłyka ,jaki i w bułce do hot-dogów z masą zielonych dodatków i serem żółtym.

  • 25 min

Składniki:


  • ulubione parówki (ilość dowolna)
    jajko
    mąka kukurydziana
    2-3 łyżki puree z kukurydzy
    szklanka mleka
    olej do głębokiego smażenia
    sól ,pieprz

Corn-dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ,jajko ,mąkę i puree dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem (ma wyjść bardzo gęsta masa). Parówki obieramy z koszulek ,nabijamy na patyczki do szaszłyków ,obtaczamy w mące i zanurzamy w masie. Smażymy na złoto na głębokim oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy