Corn Dog

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo prosta przekąska, łatwa w przygotowaniu. Wszyscy ją uwielbiają.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1/2 szklanki mąki tortowej
    1 łyżka ostrej musztardy
    1 jajko
    szczypta soli
    łyżeczka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    6 parówek
    olej do głębokiego smażenia (ok 3 szklanki)

Corn dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać osiem pierwszych składników, ma powstać dość gęste ciasto.
  • 2. Zagrzać olej w garnku.
  • 3. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju.

Porady

Można podawać z frytkami i sosem czosnkowym !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy