Cottage Pie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dwuwarstwowa zapiekanka mięsno-warzywna

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg mięsa wołowego
    mrożona marchewka z groszkiem
    passata pomidorowa
    zioła prowansalskie
    5-6 ziemniaków
    1 jajko
    ser parmezan

Cottage pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cottage pie 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy mięso. Na rozgrzana patelnię wrzucamy wołowinę i podsmażamy. Dodajemy groszek, marchewkę i zioła. Całość mieszamy i podsmażamy. Na koniec dodajemy passatę i jeszcze chwilkę gotujemy.
  • cottage pie 2. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i ser. Mieszamy dokładnie.

    Do naczynia żaroodpornego dajemy podsmażone mięso, na to wykładamy ziemniaki i posypujemy serem. Zapiekamy ok 20 min w 180 st. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy