Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

zdrowsza wersja crumble, dodatek dżemu dodaje nutkę słodkości kwasnemu rabarbarowi

  • 30 min

Składniki:

  • 200 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
    100 gram cukru
    100 gram masła roztopione i lekko ostudzone

    2 łodygi rabarbaru
    kilka łyżeczek dżemu truskawego

Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem i wlać masło.
    Rozcierać miedzy palcami, aż powstaną okruszki.
  • 2. Rabarbar pokroić na 1cm. kawałki i przełożyć na żaroodpornych naczyń.
    Do każdego naczynka włożyć po dwie/trzy łyżeczki dżemu truskawkowego.
  • crumble 3. Całość przykryć kruszonką.
    Piec 20 minut w temp. 180 st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy