Crumble rabarbarowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne owoce zapiekane pod kruszonką.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łodyga rabarbaru
    1 garść truskawek
    1/2 szkl mąki
    3 łyżki ksylitolu
    50 g masła
    cukier puder do posypania

Crumble rabarbarowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar i truskawki myjemy i osuszamy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy owoce w plasterki. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Rabarbar mieszamy z truskawkami i wkładamy je do 3 kokilek. Wierzch posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy kokilki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy