Cukinia spod grilla.

0 (0 ocen)

Mała szybka zakąska.

Składniki:

  • 1 szt. cukinia
    2 łyżki majonez
    1 łyżka sos chilli
    15 pomidorki koktailowe
    5 dag ser mozzarella
    Przyprawa do dań Kucharek
    zioła prowansalskie
    Tymianek
    oliwa z oliwek
    pieprz
    sól

Cukinia spod grilla. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, pokroić w plastry.
    Posypać przyprawą do dań Kucharek, ziołami prowansalskimi, przepędzlować oliwą z oliwek. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie plastry grillować na patelni grillowej. Przełożyć na blachę do zapiekania. Majonez wymieszać z sosem chilli, dodać pieprz. Posmarować każdy plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek koktailowy. Pomidorki posolić, oprószyć tymiankiem, posypać odrobiną startej mozzarelli. Zapiec 8 minut w piekarniku pod grillem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy