Wędzona makrela spod grilla

0 (0 ocen)

Doskonały sposób na wędzoną rybę.

Składniki:

  • 1 makrela
    1 ziemniak
    1 liść pora
    1 marchewka
    rozmaryn
    olej do smażenia
    masło
    cytryna plaster
    limonka

Wędzona makrela spod grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę pokroić w słupki, podgotować, przesmażyć krótko na maśle. Ziemniak ugotować, pokroić na plastry, posypać rozmarynem, przesmażyć na oleju, rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Liść pora blanszować , osuszyć i obwinąć nim makrelę, przetykając marchewką. Tak obwiniętą makrelę położyć na ziemniakach i zapiec pod grillem. Na wierzch plasterek cytryny. Podając skropić limonką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy