Cukiniowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest jedną z lepszych, które jadłam, uwielbiam kremy warzywne. Doprawianie zostawiam Wam, u mnie było nieco pikantnie, ale dodałam też jogurt naturalny, co troszkę zrównoważyło smak zupy.

  • 30 min

Składniki:

  • * cukinia - około kg
    * pół litra bulionu warzywnego
    * łyżka oliwy z oliwek
    * ząbek czosnku
    * zioła i przyprawy do smaku
    * łyżka jogurtu naturalnego

Cukiniowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek. Dodać pokrojoną cukinię, ja środek wydrążyłam, by w zupie nie było pestek. Całość przyprawić - u mnie rozmaryn, chili oraz pieprz i sól. Dolać bulion i dusić do miękkości co trwa 10 minut maksymalnie. Zupę zmiksować na gładko. Dodać jogurt naturalny. Idealnie sprawdzi się na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy