Cukiniowe krążki

0 (0 ocen)

Świetna przystawka.

Składniki:

  • 250 g cukinii + cukinia na krążki
    1 mały bakłażan
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    zioła prowansalskie
    5 ząbków czosnku
    1 puszka pomidorów w zalewie
    sól, pieprz
    słodka papryka
    3 łyżki oleju

Cukiniowe krążki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 250 g cukinii obieramy ze skórki i razem z paprykami i bakłażanem kroimy w kostkę.
    Pozostałą cukinię wydrążamy i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm .
  • 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy krążki cukinii aż się ozłocą i zmiękną. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
  • 3. Warzywa pokrojone w kostkę smażymy w pozostałym po krążkach tłuszczu z przeciśniętym czosnkiem i ziołami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Całość zalewamy pomidorami i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną.
  • 4. Podajemy na podsmażonym krążkach cukinii.

Komentarze

Podobne przepisy