CUKINIOWE SUSHI

0 (0 ocen)

  • 45 min

MOJA WERSJA TRADYCYJNEJ JAPOŃSKIEJ POTRAWY

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    PÓŁ ŚREDNIEJ CUKINII ZE SKÓRKĄ
    1 WORECZEK RYŻU
    4 PLASTRY BOCZKU
    SKŁADNIK DODATKOWY:
    PLASTER WĘDZONEGO ŁOSOSIA
    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    SÓL, PIEPRZ
    DEKORACJA:
    SZCZYPIOREK
    RZODKIEWKA
    GRUBO MIELONY CZARNY PIEPRZ

Cukiniowe sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CUKINIĘ POKROIĆ WZDŁUŻ NA BARDZO CIENKIE PLASTRY I SPARZYĆ WRZĄTKIEM. RYŻ UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. BOCZEK POKROIĆ W KOSTKĘ I USMAŻYĆ NA SKWARKI.
  • 2. OSTUDZONY RYŻ WYMIESZAĆ ZE SKWARKAMI Z BOCZKU, PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.
  • 3. NA PLASTER CUKINII KŁAŚĆ PORCJĘ RYŻU, NA JEGO ŚRODEK KAWAŁEK ŁOSOSIA I ZWIJAĆ W ROLADKĘ PRZYPOMINAJĄCĄ SUSHI. ROLADKĘ PRZEWIĄZAĆ SZCZYPIORKIEM.

Porady

NAJLEPIEJ ABY CUKINIA MIAŁA JAK NAJMNIEJSZE GNIAZDA NASIENNE. CIENKIE PLASTRY MOŻNA UZYSKAĆ PRZY POMOCY OBIERACZKI DO WARZYW.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy