Cukiniowe sushi

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Doskonała przystawka na ciepło.

  • 40 min

Składniki:

  • Podstawowe:
    1 cukinia
    10 dkg boczku
    pół woreczka gotowanego ryżu

    Podstawowy dodatkowy:
    10 dkg pieczarek

    Robocze:
    sól, oliwa, pieprz

    Dekoracja:
    plastry pomidora

Cukiniowe sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy na cienkie plastry wzdłuż całości. Każdy plasterek zwijamy w rulon spinając wykałaczką.

    Pieczarki kroimy i szklimy z dodatkiem soli i pieprzu. Boczek kroimy na cienkie paseczki lub plasterki. Wykładamy nimi środkowe ścianki cukinii. Całość wypełniamy na przemian ryż, pieczarki, ryż, pieczarki, ryż.

    Zapiekamy w nagrzanym do 180st piekarniku ok 20 minut. Podajemy na plasterku pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy