cynamonowe muffinki z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty i szybki przepis na smaczny wypiek. Doskonałe na piknik lub wycieczkę. Moja córeczka chętnie zabiera je na plac zabaw na przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • * 18 sztuk
    Składniki:
    250 g mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 gałązki rabarbaru
    1 łyżeczka cynamonu
    na kruszonkę:
    50 g masła
    2 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 szklanki mąki

Cynamonowe muffinki z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto: składniki suche wymieszać w jednej misce a składniki mokre w drugiej. Mokre wlewamy do suchych i za pomocą rózgi krótko mieszamy. Foremkę do muffinów wykładamy papilotkami i każdą napełniamy do 2/3 wysokości. Rabarbar kroimy w kostkę. Układamy kawałki na cieście. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy po wierzchu. Pieczemy około 20 minut w 200*C.

Komentarze

Podobne przepisy