Cynamonowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekka, słodka przekąska z dedykacją dla najbliższych

  • 45 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    jajko (oddzielić)
    3 łyżeczki cukru brązowego
    1 czubata łyżeczka cynamonu
    powidła śliwkowe

Cynamonowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta wycinamy za pomocą foremki serca. Ma ich być parzysta liczba, za pomocą kieliszka w połowie serduszek wycinamy kółka.

    Żółtko, cukier i cynamon mieszamy.

    Pełne serduszka smarujemy przygotowaną masą, następnie układamy na nich serduszka z kółkiem, i również smarujemy.

    Wykładamy na blaszke wyłóżoną papierem do pieczenia i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200* około 15 minut.

    Nie zapominamy o naszych kólkach, je smarujemy białkiem i również pieczemy.

    Serca wyjmujemy smarujemy cieniutko bialkiem i wstawiamyjeszcze na 2-3 minutki do piekarnika. Wyciągamy.



    Środki serc napełniamy powidłami. Można przykryć kólkiem.

    Serduszka są bardzo smaczne, szybko się je przygotowuje i są bardzo efektowne.

    W sam raz dla niespodziewanych gości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy