Cytrusowy kurczak

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

podlewane udka sokiem pomarańczowym w czasie pieczenia nabierają cytrusowego smaku, skórka nabiera chrupkości i pięknie pachnie .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:



  • udka 4 sztuki
    pomarańcz 1 sztuka
    limonka 2 sztuki
    sok świeżo wyciśnięty pomarańczowy 1 szklanka
    cytryna 2 sztuki

Cytrusowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Udka umyć i osuszyć, posypać solą i papryką, cytrynę pokroić na plastry i poukładać na udkach
    odstawić na minimum 2 godziny
    piekarnik nagrzać do 200 stopni, udka przełożyć do piekarnika, między udka poutykać cząstki limonki
    w czasie pieczenia podlewać sokiem
    piec około 1,5 godziny
    udka z kurczaka podawać na ciepło

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy