Cytrusowy Łosoś

0 (0 ocen)

Pyszny łosoś z dodatkiem cytrusów

Składniki:

  • 350 g łososia
    - sok z połowy cytryny
    - sok i skórka z małej pomarańczy
    - pieprz pomarańczowy ( Skworcu)
    - sól
    - odrobina masła na wierzch, koperek do posypania

Cytrusowy łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny i pomarańczy mieszamy razem. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze porcje. Polewamy sokiem z obu cytrusów. Posypujemy solą, pieprzem pomarańczowym i koperkiem. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i skórkę pomarańczową ( ew. cytrynową też). Pieczemy w 180C przez ok.20 min.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Cytrusowy