Cytrynowa babka z cytrynowym lukrem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Lubie na Wielkanoc robić ta babeczkę ale na co dzień też ja robię

  • 1 godz. 15 min

Składniki:


  • 4 jaja
    1szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    1.1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki mąki pszennej
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cytryna + kilka kropli aromatu cytrynowego
    mleko 3 łyżki
    cukier waniliowy
    Lukier cytrynowy
    sok z 1 cytryny
    cukier puder

Cytrynowa babka z cytrynowym lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksowałam z cukrem,i dwiema mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia. Wyciśnięty sok z cytryny + otarta skórkę cytrynowa + mleko dodałam w trakcie miksowania . Cały czas miksowałam . Margarynę roztopiłam i wlałam ciepłą do ciasta wszystko dobrze wymieszać mikserem. Foremkę do babki prostokątną posmarować margaryną posypać mąką i wlać ciasto. Piekłam 45 minut w 170 stopniach . Sok z 1 cytryny cukier puder wsypywać tak aby masa nam powstała i polać ostudzoną babkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy