CYTRYNOWA PIERŚ Z PAPIRUSA

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepis znany ztych ,,gotowych do kupienia:ja zakupiłam potrzebne zioła zrobiłam sama.O niebo lepsze i bardziej aromatyczne.Kurczak ma fajny delikatny smak z orzezwiająca nutką cytryny.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 piersi zkurczaka
    torebki do smażenia(ja użyłam torebki do kanapek Stella-są większe,boki zaginamy-jeśli ich nie mamy wystarczy zwykly papier do pieczenia na którym kladziemy pierś,a na górę zaginamy drugą warstwę)
    po łyżce:czosnek granulowany,rozmaryn,slodka papryka,kolendra,natka pietruszki suszona,koperek,kurkuma,
    4 łyzki soku z cytryny
    4 łyżek oleju
    1 łyzka wody
    sól

Cytrynowa pierś z papirusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijamy piersi 1. Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuz na pół,delikatnie ubijamy tłuczkiem.Każdą pierś solimy.
  • mieszamy zioła 2. Wszystkie zioła wsypujemy do miseczki,dodajemy wode,olejsok zcytryny,wszystko dokładnie mieszamy.
  • smazymy 3. Kazda pierś dokładnie nacieramy marynatą,odstawiamy na ok.pół godziny,po tym czasie każy kawałek osobno wkładamy do torebki lub owijamy folia do pieczenia i smazymy na suchej patelni co chwile przewracajac.
  • smacznego 4. Pyszne klasycznie z ziemniakami albo bagietką czosnkowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy