Cytrynowa Rybka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Moje dzieci niestety nie lubią ryb,ale za tą przepadają !

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg filetów rybnych (np.pangi)
    cebula
    4 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 szklanki bulionu rybnego
    sól,pieprz

    ryż lub ziemniaki do podania

Cytrynowa rybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyść i umyj filety,podziel na małe kawaleczki. Cebule obierz i posiekaj w w kostkę,podsmaż lekko na podgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną rybę i przypraw solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).
  • 2. Dodaj bulion rybny i sok z cytryny.
    Smaż około 15 minut. Jeśli sos będzie za rzadki,zagęść go 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 1/2 szklanki wody.
  • 3. Podawaj z ryżem lub z ziemniakami.

Porady

Jeśli podajemy danie z ryżem,można go ugotować z dodatkiem kurkumy- dzieci zdecydowanie chętniej zjedza coś kolorowego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy