Cytrynowe babeczki

0 (0 ocen)

bardzo smaczne , dla małych i dużych łasuchów

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    1 cytryna
    2 łyżeczki cukru waniliowego

Cytrynowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cytrynę umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jogurt naturalny, cukier, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i sok z cytryny przełożyć razem do miski. Wyrobić jednolite ciasto. Do papilotek nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec 20 minut w 180 st C. Ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy