Spód z popcornu znacznie skraca czas przygotowania i świetnie smakuje.
Składniki:
Spód:
150 g gorzkiej czekolady
75 g popcornu
Nadzienie:
500 g twarogu
150 g jogurtu naturalnego
50 g cukru
sok z 2 cytryn
skórka z cytryny
200 ml śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
100 g śmietany 30 %
czekolada
Cytrynowy sernik na popcornie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy popcorn i dokładnie mieszamy.Tortownicę o średn. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy popcornem. Chłodzimy.
2.Twaróg łączymy z jogurtem, cukrem, sokiem i skórką z cytryn. Żelatynę rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody i łączymy z masą. Kremówkę ubijamy i gdy masa zacznie tężeć dodajemy ją do sera. Całość wykładamy na spód z popcornu. Chłodzimy.
3.Kremówkę ubijamy i dekorujemy nią tort według uznania. Posypujemy go startą czekoladą.
Komentarze