Cytrynowy sernik na popcornie

0 (0 ocen)

Spód z popcornu znacznie skraca czas przygotowania i świetnie smakuje.

Składniki:

  • Spód:
    150 g gorzkiej czekolady
    75 g popcornu
    Nadzienie:
    500 g twarogu
    150 g jogurtu naturalnego
    50 g cukru
    sok z 2 cytryn
    skórka z cytryny
    200 ml śmietany 30 %
    4 łyżeczki żelatyny
    Dekoracja:
    100 g śmietany 30 %
    czekolada

Cytrynowy sernik na popcornie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy popcorn i dokładnie mieszamy.Tortownicę o średn. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy popcornem. Chłodzimy.
  • 2. Twaróg łączymy z jogurtem, cukrem, sokiem i skórką z cytryn. Żelatynę rozprowadzamy w odrobinie gorącej wody i łączymy z masą. Kremówkę ubijamy i gdy masa zacznie tężeć dodajemy ją do sera. Całość wykładamy na spód z popcornu. Chłodzimy.
  • 3. Kremówkę ubijamy i dekorujemy nią tort według uznania. Posypujemy go startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy