Malinowy sernik na popcornie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Popcorn lekko pognieść. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Galaretkę rozpuścić w 1.5 szklanki gorącej wody.
2.Wsypać popcorn do roztopionej czekolady i wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć masę czekoladową i uklepać. Wstawić do lodówki.
3.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić z cukrem. Twaróg wymieszać z jogurtem i ekstraktem wanilii. Dodać do ubitej śmietany i wymieszać do połączenia. Dodać żelatynę, krótko zmiksować.
4.Do masy serowej dodać 2/3 malin, szybko wymieszać i wylać na zastygnięty spód.
5.Resztę malin ułożyć na wierzchu ciasta i wstawić ciasto do lodówki.
6.Na koniec polać tężejącą galaretką. Kroić po całkowitym zastygnięciu.
Komentarze