Czarne muffinki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę kroimy na kawałki - ja kroiłam każdą kostkę na 6 części.
Mieszamy mokre składniki: jajka, maślankę i olej. Dodajemy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. Dokładnie mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i jeszcze raz mieszamy.
Blachę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej wylewamy 2 łyżki masy, układamy 2 jeżyny i lekko dociskamy.
2.Dolewamy kolejne 2 łyżki ciasta i znów delikatnie wciskamy po 2 jeżyny.
Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy przez pół godziny w uchylonym piekarniku.
3.Babeczki podajemy po dokładnym ostudzeniu.
Porady
Muffinki można przygotować z innymi kwaśnymi owocami.
Komentarze