Muffinki z jeżynami na jogurcie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne muffinki dla każdego.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na muffinki:
    250g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100g cukru
    2 jajka
    75 ml oleju
    250g jogurtu naturalnego (może być też jogurt owocowy, maślanka, kefir, zsiadłe mleko)

    Dodatkowo:
    jeżyny

Muffinki z jeżynami na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.
    Wyłożyć blaszkę do muffinek papilotkami lub silikonowymi foremkami. Do każdej papilotki nałożyć łyżkę ciasta, na to 2-3 jeżynki i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy