Czekolada na gorąco o smaku piernikowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czekolada na gorąco to kolejna propozycja na zimne wieczory, którą na pewno Was rozgrzeje.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – Śmietanka do kawy taka z kartonika 1 szklanka
    – Mleko 1 szklanka
    – Czekolada mleczna 1 szt 100 g
    – Kakao 3 łyżki
    – Kardamon 1 łyżeczka
    – Imbir 1 łyżeczka
    – Cynamon 1 łyżeczka
    – Gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
    – Chili mielone szczypta

Czekolada na gorąco o smaku piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gorącą czekoladę wykonuję się dość prosto i szybko. Tak na prawdę gdy macie wszystkie potrzebne produkty możecie zrobić ją w każdej chwili. Zaczynamy. Do rondelka wlewamy śmietankę i mleko, zaczynamy podgrzewać. Następnie dodajemy kakao oraz czekoladę. Ciągle mieszając aby rozpuściła się Nam czekolada dodajemy przyprawy. Wszytko razem zagotowujemy i Nasza czekolada na gorąco jest gotowa. Mówiłem, że szybko i prosto. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy