Czekoladki z chrupiącymi ziarenkami kawy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Chrupiące ziarenka kawy ukryte pod warstwą białej i gorzkiej czekolady. Doskonałe trio zasmakuje wielbicielom kawy i czekolady.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • proporcje na 24 czekoladki:

    100 g białej czekolady
    100 g gorzkiej czekolady
    48 ziaren kawy

Czekoladki z chrupiącymi ziarenkami kawy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, każdą w osobnej miseczce. Do foremek na czekoladki wlewamy warstwę białej czekolady układamy po 2 ziarenka kawy, zalewamy gorzką czekoladą. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie na 2-3 godziny do lodówki. Czekoladki ostrożnie wyjmujemy z foremek. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy