Czekoladowa eksplozja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno następnie dodajemy żółtka i wymieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min.
Masa biała: ubijamy kremówkę z cukrami na sztywno. Żelatynę rozpuszczany w 1/3 szklanki gorącej wody delikatnie wystudzamy i mieszamy z kremówka następnie masę wylewamy na biszkopt.
Masa ciemna: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej kremówkę ubijamy identycznie jak na masę biała następnie dodajemy po łyżce roztopioną czekoladę i miksujemy całość wylewamy na masę biała. Ja zawsze wykańczam ciasto specjalnym grzebieniem do ozdabiania. Ciasto wygląda super ale tez super smakuje. Życzę smacznego i pozdrawiam!
Porady
żelatyna należy rozpuścic do przejrzystosci aby nie było żadnych grudek
Komentarze