Jesienna eksplozja smaku

0 (0 ocen)

Nieubłaganie nadchodzi jesień, a wraz z nią pora na ciepłe warzywne kremy. Ten zachwyci każdego kto go tylko skosztuje.

Składniki:

  • 1 cebula
    5 ząbków czosnku
    1/2 małej papryczki chili
    70 dag dyni (waga po obraniu)
    70 dag cukinii (waga po obraniu)
    2 ziemniaki
    marchewka
    2 litry wody
    mielony imbir
    pieprz
    vegeta
    2 łyzki oleju

    GRZANKI:
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    szczypta pieprzu czarnego
    szczypta pieprzu ziołowego
    szczypta mielonego czosnku

Jesienna eksplozja smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z grubym dnem wlać olej, dodać posiekaną cebulę i podsmażać. Kiedy cebula się zeszkli dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz posiekane chili. Doprawić vegetą i imbirem. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki dynię, cukinię, marchewkę i ziemniaki, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok godziny, a następnie zmiksować blenderem.
  • 2. GRZANKI:
    Jajka zmiksować z przyprawami, w przygotowanej masie obtoczyć chleb i zapiec w piekarniku na rumiano, a następnie pokroić w kostkę.
  • 3. Krem podawać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy