Czekoladowa impresja Christophera.

0 (0 ocen)

Prosty a efektowny deser

Składniki:

  • 100g gorzkiej czekolady
    100g serka mascarpone lub podobny zamiennik
    100g śmietany kremówki
    3 łyżki konfitury pomarańczowej

Czekoladowa impresja christophera. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowa impresja 1. Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
    W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
    Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
    Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
    Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.

    Pianka pomarańczowa.
    Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy