Czekoladowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę ubić, tak aby powiększyła dwa razy swoją objętość.
2.Dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać
3.Następnie dodać mleko w proszku, wiórka kokosowe. Wymieszać.
4.Na sam koniec do masy dodać pokrojoną w małą kosteczkę białą czekoladę. Wymieszać.
5.Masę rozłożyć do małych plastikowych pojemniczków lub do filiżanek. Wyrównać
6.Kubeczki włożyć do zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą noc.
7.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, i dowolnie udekorować np. tworząc esy-floresy . gdy babeczki stężeją. Można też panna cottę obłożyć dookoła talerzyka, kostkami czekolady, lub uformować serduszka w foremce do czekoladek.
Komentarze