Czekoladowe Banofee

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonałe połączenie ciasteczek, czekolady, kajmaku, bananów i kremówki!

  • 20 min

Składniki:

  • 100g herbatników maślanych
    50g rozpuszczonego masła
    2 banany
    1/2 puszki masy kajmakowej
    1 gorzka czekolada (rozpuszczona)
    300ml kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    starta czekolada

Czekoladowe banofee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmielić na pył. Dodać masło, wymieszać na mokry piasek, wylepić nim dno i boki formy na tartę. Schłodzić w lodówce.
  • 2. Kajmak wymieszać z rozpuszczoną czekoladą, wyłożyć na ciasteczkowy spód.
  • 3. Banany obrać ze skórki, pokroić na średniej grubości plasterki, ułożyć na czekoladowym kajmaku.
  • 4. Śmietankę ubić na sztywno dodając cukier puder, wyłożyć na banany, posypać startą czekoladą. Schłodzić porządnie w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy