Czekoladowe cudeńka - trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skórkę pomarańczową i ulubione bakalie drobno siekamy, lub kroimy w cieniutkie plasterki. A płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Odstawiamy.
Czekoladę należy połamać na kawałki i umieścić w rondelku lub w małym garnku. W większym rondlu gotujemy tyle wody,aby po nałożeniu rondelka z czekoladą ,jego dno nie dotykało wody, jedynie było podgrzewane parą wodną. Na papierze do pieczenia, wykładamy łyżką jeszcze ciepłą czekoladę, formując cienkie krążki. Robimy to w miarę szybko, aby czekolada nie ostygła. Teraz pięknie dekorujemy Nasze czekoladowe krążki.Na koniec każde dzieło posypcie odrobiną soli i cukru . Następnie wstawcie koniecznie do lodówki na minimum 20min. :)
Porady
To właśnie sól sprawia,że te małe cudeńka, są tak wyjątkowe.
Komentarze