Czekoladowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, rozpuszczoną margarynę i proszek do pieczenia, i kakao.
Dobrze wszystko zmiksować. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec ok 1 godzinę w temp 180st
Budyń ugotować na szklance mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po łyżce budyń.
Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (woda cukier alkohol i sok z cytryny)
Smarować masą i dżemem.
Na polewę cukier z wodą (wody tylko tyle by zanurzyć cukier) gotować do nitki, dodać kakao i margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.
Komentarze