Czekoladowo-kajmakowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce mieszamy składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, cukier biały, kakao i cukier brązowy), w drugiej mokre (mleko, jajko, rozpuszczone masło). Łączymy składniki, niedbale mieszamy Ciastem napełniamy formę do pieczenia muffinek wyłożoną papilotkami do połowy. Do każdej muffinki wkładamy po łyżeczce masy kajmakowej. Muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180- 200 °C i pieczemy około 30 minut.
Porady
MUFFINKI SĄ NAJLEPSZE TEGO SAMEGO DNIA, KIEDY ZOSTAŁY UPIECZONE. DO ŚRODKA ZAMIAST NP. MASY KAJMAKOWEJ MOŻEMY DODAĆ KOSTKĘ CZEKOLADY, ŁYŻKĘ BUDYNIU CZY POWIDŁA, MARMOLADY.
Komentarze