Kajmakowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i słodkie muffinki, które będą idealne na podwieczorek, ale i nie tylko.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 20 dag margaryny
    - 3 jajka
    - 20 dag gotowej masy kajmakowej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 budyń waniliowy
    - 4 łyżki cukru
    - 1,5 szklanki mąki tortowej
    Dodatkowo:
    - 5 dag mlecznej czekolady
    - 20 dag gotowej masy kajmakowej

Kajmakowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw margarynę, cukier i jajka ucieramy.
  • 2. Następnie dodajemy budyń i masę kajmakową, wszystko ucieramy.
  • 3. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę tortową, znowu ucieramy.
  • 4. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Masę przekładamy do formy.
  • 5. Pieczemy muffinki przez 25-30 minut w 180 stopniach.
  • 6. Muffinki studzimy.
  • 7. Z kolei przygotowujemy polewę. Czekoladę razem z masą kajmakową rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 8. Muffinki smarujemy przygotowaną masą. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy