Czekoladowy krem do wypieków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z litra mleka odlewamy 1,5 szkl zimnego mleka do naczynia reszte gotujemy . do zimnego mleka dodajemy mąkę tortową,cukier i kakao.wszystko dokładnie mieszamy aby nie było grudek. gotową masę wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy z tego budyń cały czas mieszając żeby sie nie utworzy grudki i nie przypaliło. jak zrobi się z tego bardzo gęsta masa(budyń) zestawiamy z ognia aż do całkowitego wystygnięcia.
miękką margaryne miksujemy mikserem do niej dokładamy małymi partiami mase budyniową.po dodaniu całego budyniu mikrujemy wszystko jeszcze przez chwilę na jednolita masę i gotowe.
Porady
* do kremu można też dodać trochę spirytusu będzie ostrzejszy smak,
* krem mozna też wykonać bez kakao w wersji na biało wtedy dodaje się trochę olejku arakowego do smaku
Komentarze