Czekoladowy mus z awokado wegański i surowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Czekoladowy mus idealny dla tych dbających o zdrowie i figurę.

  • 5 min

Składniki:

  • - 1 dojrzałe avocado
    - 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
    - 1 łyżeczka sproszkowanej stewii (można zastąpić syropem klonowym)
    - woda (opcjonalnie)

    Dodatki : (opcjonalne składniki)

    - masło orzechowe
    - banan
    - truskawki
    - daktyle
    - mleko migdałowe bądź kokosowe
    - orzechy

Czekoladowy mus z awokado wegański i surowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Avocado obieramy (bądź wyciągamy łyżką) i bez pestki przekładamy do blendera. Dodajemy kakao w proszku i wszystko miksujemy.
  • 2. Do masy dodajemy stewię i jeżeli masa jest zbyt zwarta, (konsystencja budyniu jest ideałem), trochę wody. Miksujemy wszystko i możemy zajadać bez wyrzutów sumienia :) .

Porady

Gdy mus jest zbyt zbity możemy dodać do masy mleko migdałowe, lub wodę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy